Skip to main content
It ’s all there
@Eleven Square
It's all there @ElevenSquare

Gezondheid

In Eleven Square speelt gezondheid en sociale duurzaamheid een belangrijke rol. Daarom wordt Eleven Square een open ontmoetingsplek. Vanaf de Johan Cruijff Boulevard richting het plein verandert de sfeer van bruisend en levendig, naar meer rustig en ingetogen. Op het plein komen groene eilanden met bomen en zitplekken die uitnodigen om spontaan een praatje met buren te maken en om vrienden te ontmoeten. Ook aan de zuidkant komt een ontmoetingsplek: een groen plein met sportmogelijkheden en gezellige terrasjes.

Share & Yoga
It’s all there

Groene daktuinen

Deze spontane ontmoetingen vinden ook plaats in Eleven Home en Eleven Base. Hier komen groene daktuinen met bloemen, struiken en bomen. Gezond voor mens en dier. Hier komt de geest tot rust en ontmoet je je buren, of kun je sporten: o.a. basketbal, voetbal en urban fitness. Maar denk ook aan een yoga- of meditatiedak. Hier geniet je van de natuur míddenin de stad.

Natuur bevordert welzijn bewoners

De landschapsontwerper Tom van Boekel van DELVA Landscape Architecture & Urbanism legt uit dat de groene daklandschappen niet alleen fijn zijn om in te vertoeven: ‘Onderzoek wijst uit dat de aanwezigheid van natuur het welzijn van bewoners bevordert. Het stimuleert ontmoeting en sociale contacten, brengt mensen in beweging en vermindert stress. In Amsterdam, met zo’n gebrek aan ruimte, zijn deze natuurlijke daklandschappen een geweldige toevoeging aan hoogstedelijke omgevingen.’

Duurzame mobiliteit

In Eleven Square is ook veel aandacht voor duurzame mobiliteit. Voor bewoners én bezoekers van Eleven Square komen fietsenstallingen met samen plek voor meer dan 2.500 fietsen.

In Eleven Square vind je balans tussen rust en reuring, werk en privé, natuur en stad, gym en spa, creatief en zakelijk.