Skip to main content
It ’s all there
@Eleven Square
It's all there @ElevenSquare

Daktuinen

In de hoogstedelijke omgeving van de Johan Cruijff ArenA en de AFAS Live, is groen en natuur uniek. Voor bewoners uniek om in hun eigen appartementengebouw straks een groene ontspan- en sportplek te vinden. Je hoeft niet de deur uit, maar loopt gewoon de daktuin in en vindt hier een bankje om te relaxen of een urban fitness toestel of basketbalveld om te sporten.

De mooie groene daktuinen zijn ontworpen volgens één landschapsconcept, met steeds een andere invulling. Een continu patroon van organische slingerende paden en groene eilanden met bomen en struiken. Vanuit de stedelijkheid en de drukte van de omgeving biedt het daklandschap een sympathieke rustige groene plek waar bewoners zich heerlijk kunnen terugtrekken.

Sport & PLay
It’s all there

Sport en ontmoeting

De bewoners van Eleven Home en Eleven Base hebben toegang tot een gezamenlijke daktuin. Eleven Base heeft een gemeenschappelijke daktuinen met multifunctionele sportkooi voor o.a. basketbal en voetbal. Eleven Home heeft een gemeenschappelijke daktuin voor bewoners met een urban fitness en bomenlandschap. Maar denk ook aan een yoga- of meditatiedak. Beide worden ook groene plekken waar je even tot rust komt, je buren ontmoet, lekker in het zonnetje zit of even kan sporten. Hier geniet je van een groene omgeving míddenin de stad.

Waterretentiedak

De daktuinen zorgen ook voor het duurzaam opvangen van regenwater. Het regenwater wordt gebruikt voor het bewateren van de planten op het dak. Niet alleen fijn voor de planten, maar ook voor de temperatuur. Op warme dagen is het in de daktuinen een stuk koeler en aangenamer dan op straat. Zo dragen de daken ook bij aan de Rainproof doelstellingen van Amsterdam.

Eleven Square krijgt een aantal gemeenschappelijke daktuinen voor bewoners. Groene plekken waar de geest even tot rust komt en weer kan opladen.